BOYSI

25 Nov, 2009

Golotinja u muzeju: Umetnost ili nepristojnost?

Generalna — Autor bojanmilidrag @ 18:07


Poznati fotograf Zak Hajman i njegov model Ketlin Nil posle tri meseca ponovo su u vestima - ovaj put su dobre. Ketlin je oslobođena optužbi za nepristojnost na javnom mestu, odnosno obnaženost na foto-sesiji u muzeju „Metropoliten“.

Optužbe za nepristojno ponašanje u javnosti protiv modela Ketlin Nil (26), koja je pozirala potpuno gola u muzeju umetnosti "Metropoliten" u Njujorku u prisustvu posetilaca, su povučene.

"Metropoliten" 26. avgusta: Zak Hajman na brzinu slika Ketlin
Fotke-iz-muzeja-1.jpg

Naime, Ketlin, poznatija kao "Kej Si" Nil, uhapšena je 26. avgusta dok ju je fotograf Zak Hajman, već čuven po snimanjima nagih modela na javnim mestima, slikao u odseku za oružje i ratnu opremu navedenog muzeja.

Nilova i Hajman su sačekali da čuvari izađu iz prostorije, zatim se devojka brzo skinula, ali se obezbeđenje vratilo pre nego što je foto-sešn završen.

Fotke-iz-muzeja-5.jpg

"Sve je išlo savršeno do pred sam kraj. A onda se pretvorilo u najgori scenario", izjavio je tada Hajman.

Iako su fotograf i model pokušali da objasne čuvarima da nisu uradili ništa nepristojno, jer je prostorija puna prikaza nagih tela, što u vidu statua, što na slikama, oni su je zadržali do dolaska policije.

Hajmanu devojke poziraju dobrovoljno i sesija ne traje duže od 30-tak sekundi.
Fotke-iz-muzeja-4.jpg

"Bilo je male dece koja su gledala", pravdala je svoj potez čuvarka.

Advokat odbrane Tomas Dž. Hilgardner je na sudu rekao isto što i njegovi klijenti u muzeju, insistirajući da su deca koja su navodno "bila ugrožena njenom golotinjom", pre toga gledala u "obnažene" statue i da se ne može svaka golotinja u javnosti smatrati nepristojnom.

Fotke-iz-muzeja-2.jpg
S obzirom da zakon zabranjuje golotinju u javnosti, Hajmanov advokat je uvek u "stanju pripravnosti" sa spremnom sumom za kauciju. Sve do ovog slučaja nije mu bio potreban.
Fotke-iz-muzeja-3.jpg

Okružno tužilaštvo sa Menhetna je odustalo od tužbe, jer nisu bili sigurni da bi uspeli da dokažu krivicu pod "osnovanom sumnjom", piše "Njujork post".

Zaku Hajmanu je ovo bio prvi slučaj da mu je model uhapšen na snimanju. Nedavno je privukao pažnju javnosti fotografišući Žozelin Saldanu u metrou (slika levo), u Čajnataunu, na Tajms skveru, i mnogim poznatim lokacijama u "Velikoj jabuci". Tada niko nije priveden.


Komentari

 1. Jel' istina da ides u fotografe? :))))

  Autor gagak — 25 Nov 2009, 23:23

 2. Boki,svaka cast!

  Autor mirap — 25 Nov 2009, 23:51

 3. Ohoho bas si bio inspirativan...:)

  Autor bojanmilidrag — 01 Dec 2009, 10:05

 4. A mislio sam da ces da pises o kladionici i fudbalu :)

  Autor silver23 — 01 Dec 2009, 16:47

 5. ok je to

  Autor lakatos — 02 Dec 2009, 12:46

 6. Haos :D

  Autor stojkovic — 02 Dec 2009, 16:52

 7. Jel ima takva izlozba u NS? hahaha

  Autor boris81 — 23 Dec 2009, 21:09

 8. Waiting for comments
  >>>HERE

  Autor Phyllispaw — 15 Apr 2021, 22:05


Dodaj komentar